Slnko svieti a gril láka čo tak nový nápad od šéfkuchára?



Keď nám takto pekne svieti slnko určite veľa z nás myslí na to ako budeme stáť pri grile a niečo voňavé pripravíme a popritom si oddýchneme.
Ku steaku ci halumi veľa toho netreba ale taká menšia zeleninová príloha vždy poteší.


Pečená mrkva so zázvorom a medom



1 kg mladej mrkvy s vňaťou

15ml alebo jedna polievková lyžica olivového oleja

2 na drobno nasekané cibuľky šalotky

2 strúčiky cesnaku

15ml alebo jedna polievková lyžica najemno nastrúhaného čerstvého zázvoru

15 ml alebo jedna polievková lyžica medu

Rúru predhrejte na 230 ° C Zelené vňate mrkvy odrežte ale ponechajte tak 2,5 cm (1 palec) Na plech na pečenie alebo na vyložený plech papierom dajte mrkvu ktorú ste potreli olejom. Pridajte soľ a korenie.

Pečieme 15 minút.

Po po 15 minútach pridajte zvyšné ingrediencie ktoré ste nakrájali na menšie kúsky a  pridali do medu. Pokračujte v pečení ešte ďalších 15 minút alebo dovtedy, kým nebude mrkva jemná a zlatistá, počas pečenia ju nezabudnite niekoľkokrát premiešať. Ak by ste mali malú ešte tenkú jemnú jarnú mrkvičku zo záhrady, môžete stiahnuť teplotu na 190 ° C aby vám mladučké kúsky nezhoreli.

Zanechajte nám komentár
Vašu emailovu adresu s nikým nezdieľame