FAR-CDBR-16
FAR-CDBR-16
Červené víno | 0,75 L | suché | 14 % | Francúzsko |
Pôda v ktorej sa pestujú červené odrody pre Côte de Bordeaux sú piesčito štrkovité, rýchlo filtrujú vodu a preto sú tieto vína viac aromatickejšie a hustejšie. Macerácia je krátka pri nízkych teplotách. Stáčanie vína do fliaš sa robí pred veľkými letnými horúčavami. Na pohlaď je víno purpurové, chuť po zrelom čiernom ovocí je v ústach dlhá a príjemná.
Oko: sýto purpurová farba.
Nos: zrelé čierne ovocie, štipka korenia.
Chuť: dlhý a chutný záver.
Párovanie jedla a vína: hovädzia pečená roštenka, domáce lasagne, guláš.
Teplota pri servírovaní: 18-20°C.
Odrody: 60% Merlot 20% Cabernet Franc 20% Cabernet Savignon
Archívny potenciál : 7 - 8 rokov
SO₂: 32 mg/L. 32 mg ma liter je nízka hodnota síry v konvenčných vinách nájdete 150 až 180 mg na Liter.
Certifikácie: ECOCERT, BIO