- Novinka
AD-22-PFMA
Šumivé | suché | 11 % | Taliansko |
Toto talianske prosecco vás prekvapí nielen svojou lahodnou chuťou, ale aj tradičnou metódou výroby. Vyrobené z organického hrozna, vinfikované starou metódou, s druhou fermentáciou vo fľaši, podobne ako pri Cava alebo Champagne, a následným 6-mesačným zrením na kaloch.
Ochutnajte unikátne vlastnosti tohto prosecca, svieža a čistá chuť s malými bublinkami a pikantným dotykom. Čerstvé citrusy, zelené jablko, a jemná vôňa briošky s krémovým pocitom v ústach vás osvieži.
Vinifikácia: pri teplote 18 až 20 °C. Druhá fermentácia prebieha vo fľaši po dobu 6 mesiacov.
Degorgement sa nevykonáva, takže kvasinky zostávajú vo vnútri fľaše a tak dodávajú vínu špecifické arómy.
Farba: Slamová so zelenkavými odleskami
Vôňa: Charakteristický pre chlebovú kôrku s ľahkou ovocno aromatickou príchuťou
Chuť: Svieža a čistá s malými bublinkami a pikantným dotykom.
Odporúčame servírovať: V Taliansku sa skvele spája aj ako ideálny aperitív s čerstvou broskyňovou šťavou
Teplota pri servírovaní: 6-8 °C Dobre vychladené
Alkohol: 11 % obj.
Cukor: 0 g/l.
Celková kyslosť: 5,8 g/l.
Certifikácie: Bio, Vegan